Rob Kramer vereeuwigd met eigen laan

Castricum – Zijn afscheidsreceptie bij FC Castricum zag voetbaltrainer Rob Kramer eigenlijk niet zitten. Het werd een bijzondere dag, die begon met een erehaag van zeventig jeugdleden. Het clublied werd gezongen en vervolgens wachtte Kramer een bijzondere verrassing. Zijn naam is vereeuwigd in de Rob Kramerlaan op het terrein van de club. Talloze coryfeeën uit een grijs verleden, bestuurders, oud-voetballers en andere kopstukken waren naar sportpark Noord-End gekomen om afscheid te nemen van de man die ruim 65 jaar op het trainingsveld stond.

Opvallend was de aanwezigheid van veel leden van het jubilerende Vitesse’22. ,,Ik weet niet wanneer ik voor het eerst met tegenzin naar het trainingsveld ging’’, sprak Rob Kramer in zijn slotwoord. ,,Jonge mensen leren voetballen, het was mijn lust en mijn leven. Met dank aan mijn vrouw Thea – met wie ik in november zestig jaar ben getrouwd – kon ik het zo lang volhouden. Mijn tijd is nu gekomen, jullie zijn de toekomst. Met één advies wil ik afsluiten. De toekomst van elke amateurclub staat met één woord: communiceer, communiceer, communiceer.’’ (Foto: Theo Beentjes)