Ringsteken in Bakkum

Bakkum – Op zondag 26 juni vindt het ringsteken weer plaats in Bakkum. Na twee jaar afwezigheid is het nu tijd voor de 32e editie van dit evenement. Het ringsteken bestaat uit drie onderdelen: ruiters te paard, aangespannen combinaties en kleine oldtimertrekkers. Alle deelnemers proberen om zo veel mogelijk ringen aan het zwaard te steken.

Naast het ringsteken is er voor de oldtimertrekkers ook de mogelijkheid om mee te doen met de toertocht. Deze tocht begint om 11.00 uur. Het ringsteken start om 13.00 uur in het centrum van Bakkum met de categorie ‘onder het zadel’ voor de felbegeerde Siem Mooij-prijs. Aansluitend de categorie ‘aangespannen paard’ om 14.00 uur voor de Cees Poel-prijs. De laatste categorie is die van de oldtimertrekkers, deze start om 15.30 uur. Voor de lelijkste trekker is er de oppoetsprijs!

Op het plein zijn traditiegetrouw de lekkere ijsjes van De Roset te krijgen en kunnen kinderen geschminkt worden. Het thema van deze editie is ‘sprookjes’. Meedoen kan nog! Opgeven via www.ringstekenbakkum.com kan tot en met vandaag (15 juni) of tot de startlijst vol is. Schrijf 26 juni in je agenda en kom gezellig kijken! (Foto: aangeleverd)