Repair Café met energie-advies en ruilkring Lets

Castricum – Zaterdag 9 maart is er weer een Repair Café in de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom. In het Repair Café kunnen bezoekers met de hulp van vrijwilligers kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten met een maximaal formaat van een stofzuiger.

Voorbeelden zijn: een strijkbout, een heggenschaar of elektronisch speelgoed (bijvoorbeeld een treintje, speelgoed op batterijen of een op afstand bestuurbare auto). Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan elektronische apparaten. Er is tevens advies met betrekking tot textielreparatie, waaronder ook haak- en breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Is een favoriete kinderbroek stuk? Neem een lapje mee en de vrijwilligers helpen je om het te repareren.

Energieadvies

Vanuit de lokale energie-coöperatie CALorie zijn energiecoaches aanwezig om informatie te verstrekken en adviezen te geven over de mogelijkheden tot energiebesparing, zoals verduurzaming van de woning en het zelf opwekken van duurzame energie. Er is informatie beschikbaar over woningisolatie, warmtepompen, deelname aan de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben zij een folder voor je met 24 tips, die je kunnen helpen om energie te besparen.

Ruilkring LetsA

Leden van LetsA staan klaar om uitleg te geven over deze ruilkring. LetsA is de ruilkring van goederen en diensten in onze regio. Bij LetsA betaal je niet met geld, maar je doet iets voor een ander terug. LetsA is aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

De entree is gratis, maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen die nodig zijn voor het herstel. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt er koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. (Foto: aangeleverd)