Repair Café, energie-advies en duurzame deelauto

Castricum – Zaterdag 12 november is er weer Repair Café in Bibliotheek Kennemerwaard aan de Geesterduinweg 1. Transitie Castricum en CALorie bundelen hier hun activiteiten in een gezamenlijk streven Castricum duurzamer te maken vanuit de overtuiging dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom.

In het Repair Café kunnen bezoekers met hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten, zoals een strijkbout, een waterkoker of elektronisch speelgoed met een maximaal formaat van een stofzuiger. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Neem een lapje mee om het te maken en de vrijwilligers gaan samen met jou aan de slag. De entree is gratis, maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Ontmoeting en advies

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee komen drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers. Er zijn vanuit CALorie energiecoaches aanwezig om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Verder is er informatie over de elektrische deelauto. Daarbij is er de mogelijkheid om je aan te melden voor een proefrit in één van de vier elektrische deelauto’s die inmiddels in Castricum en Bakkum staan. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer elektrische deelauto’s er komen. Het deelautoproject maakt het mensen mogelijk om de eigen (eerste of tweede) auto weg te doen.

Deelnemende organisaties

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. Bibliotheek Kennemerwaard zet zich in voor duurzaamheid. CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Kijk op www.transitiecastricum.nl en www.calorieenergie.nl voor meer informatie.