Repair Café en informatie over energie-advies en ruilen

Castricum – Morgen, zaterdag 13 mei, is er weer een Repair Café in de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Van 12.30 tot 15.30 uur zijn alle belangstellenden welkom. Verder is er energie-advies en informatie over de ruilkring LetsA.

In het Repair Café kunnen bezoekers met de hulp van vrijwilligers hun kapotte huishoudelijke apparaten vaak een nieuw leven in blazen. Denk aan kleine apparaten, zoals een strijkbout, een heggenschaar of elektronisch speelgoed (bijvoorbeeld een treintje, speelgoed op batterijen, op afstand bestuurbare auto) met een maximaal formaat van een stofzuiger. Verder is er advies bij textielreparatie, waaronder ook haak- of breiwerk. Heb je bijvoorbeeld een kapotte zak in een broek? Is een favoriete kinderbroek stuk? Neem een lapje mee en we gaan samen repareren. Ook kun je komen voor eenvoudige reparaties aan computers en elektronica.

3D Printen

Er is ook iemand aanwezig met een 3D-printer, waardoor het mogelijk is om vervanging te printen voor een afgebroken onderdeel. Mocht je voor een reparatie de 3D-printer nodig hebben, kom dan vóór 14.00 uur, zodat er tijd is om het onderdeel te tekenen, printen en te verwerken.

Energiecoaches

Vanuit CALorie zijn energiecoaches aanwezig om informatie te verstrekken en adviezen te geven over verduurzaming van de woning, energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Er is informatie over het isoleren van je woning, warmtepompen, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Ook hebben zij een folder voor je met 24 tips, die kunnen helpen om energie te besparen.

Ruilkring LetsA

Verder zitten leden van LetsA klaar om uitleg te geven over deze ruilkring. LetsA is de ruilkring van goederen en diensten van onze regio. Bij LetsA betaal je niet met geld, maar je doet gewoon iets voor een ander terug. Er zijn mensen aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Kom op tijd

Wanneer het druk is, kunnen de vrijwilligers mogelijk aan het eind van het Repair Café niet meer iedereen helpen. Wil je zeker zijn van reparatie, kom dan bijtijds. De entree is gratis maar giften zijn welkom. Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt koffie en thee drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Informatie organisatoren

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. De Groene Bak is een groep jonge mensen die wil inspireren om duurzamer te leven. CALorie is een coöperatie van en voor bewoners van de gemeente Castricum met als missie de uitstoot van CO2 te beperken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Castricum, zet zich in voor duurzaamheid. Bekijk ook de websites www.transitiecastricum.nl en www.calorieenergie.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)