Repair Café en CALorie: spullen repareren en energie-advies

Energiecoöperatie CALorie en Transitie Castricum weten elkaar steeds weer te vinden en aan te vullen. Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 12 januari. Bij wijze van experiment is deze keer ook een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig, die iedereen kan voorzien van energie-advies.
CALorie heeft een aantal energiecoaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Wie zaterdag het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren, maar ook terecht voor allerhande energieadviezen.
Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 12 januari in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Men betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.
Het Repair Café is nog op zoek naar extra vrijwilligers. Met name technische mensen die handig zijn in het repareren van elektrische en huishoudelijke apparaten worden gevraagd. Een keer meedraaien om te zien of het bevalt? Mail naar ttcastricum@gmail.com (Foto: Jorinde Reijnierse)