Repair Café en CALorie: spullen repareren en energie-advies

Transitie Castricum organiseert samen met De Groene Bak weer een Repair Café op zaterdag 11 mei. Er is deze keer ook weer een energiecoach van CALorie aanwezig.

Bezoekers kunnen samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook kan je komen voor advies bij computerproblemen en textielreparatie of advies bij fietsreparaties. Hoe repareer je bijvoorbeeld je fietsverlichting? Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Dit keer is er ook weer iemand van CALorie, die je kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energiecoaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café  wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 11 mei in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De  entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: aangeleverd)