Repair Café en CALorie: spullen repareren en energie-advies

Goed nieuws: het Repair Café wordt vaker georganiseerd, namelijk nu eens in de twee maanden! Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 9 maart. Er is deze keer ook weer een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig.
Bezoekers kunnen samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook kan men komen voor advies bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Dit keer is er helaas geen hulp bij textielreparatie.
Dit keer is er ook weer iemand van CALorie, die iedereen kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie.
Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.
Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 9 maart in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Men betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico. (Foto: Jorinde Reijnierse)