Renee van Bavel zingt liedjes van Herman van Veen

Heiloo – In de Cultuurkoepel brengt Renee van Bavel op vrijdag 25 maart haar theaterconcert ‘Mensenkind’, waarin ze vol overtuiging liedjes van Herman van Veen zingt.

‘Dag Mensenkind’ is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, jaren later, verbindt zangeres en liedschrijfster Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, haar eigen werk met het repertoire van Herman van Veen. Bekende liedjes als Liefde van later, Cirkels en Suzanne kleurt ze in met haar eigen verhalen en kijk op de wereld. De in Berlijn woonachtige Renee van Bavel slaat met onverwachte wendingen actuele en persoonlijke wegen in.

‘Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?’ zingt ze voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld. In ‘De Rivierenbuurt’ vertelt ze haar Joodse huisarts dat ze zwanger is van haar Duitse lief en van ‘Anders Anders’ maakt ze een loflied op de schoonheid van de diversiteit die ze als toerist in eigen land ziet. ‘Mensenkind’ is een prachtige mix van een fris jong geluid en een eigen interessant verhaal, samengebracht met bekende en vertrouwde melodieën uit de tijd van toen. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten à 18 euro zijn online te koop via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus. (Foto: aangeleverd)