Rembrandtschool opent nieuwe buitenklas

Akersloot – OBS Rembrandt heeft vorige week dinsdag, de dag van de Nationale Buitenlesdag, de nieuwe buitenklas geopend. Deze buitenklas is gerealiseerd door middel van door de leerlingen opgehaalde sponsorgelden (‘Mijn school in bloei’).

Zoals bekend heeft buitenlucht een positief effect op de mens en het brein. De ruimte waar de buitenklas zich bevindt, is omgetoverd tot een fijne plek om te leren, te werken en buitenlessen te geven. Er is een prachtige muurschildering aangebracht, natuurlijk is er een insectenhotel aanwezig, drie kippen leggen inmiddels hun eitjes en de eerste knuffelbijen komen uit hun winterslaap. In de kas kunnen jonge plantjes worden opgekweekt. Die kunnen later in de al aanwezige schooltuin gezet worden. Met door de kinderen versierde kiezelstenen zullen nog twee stapstenen gecreëerd gaan worden.

Op deze zonnige en feestelijke dag stonden de kippen natuurlijk model in verschillende tekenlessen. Daarnaast kwam de reguliere lesstof weer op een andere manier aan bod door een combinatie met bewegend leren. En even zin in een rustiger moment? Daarvoor heeft elke groep een eigen hangmat waar heerlijk in gelezen kan worden. Iedereen hoopt nog heel wat uren in de buitenklas door te brengen.