Reis door de geschiedenis in één zomer bij Huis van Hilde

Castricum – In de zomervakantie bij reis je bij archeologiemuseum Huis van Hilde in één zomer door de geschiedenis! Elke week staat er een andere periode uit het verleden centraal en kun je mee met speciale themarondleidingen voor kinderen of deelnemen aan een workshop. En hadden we al gezegd dat het in de zomer in het museum héérlijk koel is? Nog een reden om Huis van Hilde te bezoeken deze zomervakantie!

De eerste week (22 juli t/m 28 juli) en vierde week (12 augustus t/m 18 augustus) van de zomervakantie reis je terug naar de prehistorie, de tijd waarin Cees de steentijdman leefde en vuursteen een belangrijk materiaal was om gereedschap en gebruiksvoorwerpen van te maken. Tijdens deze themaweken zijn er kinderrondleidingen over Cees de steentijdman en workshops vuursteen bewerken en sieraden maken van bronsdraad.

Romeinse tijd

De tweede week (29 juli t/m 4 augustus) en vijfde week (19 augustus t/m 25 augustus) staat de Romeinse tijd centraal. De Romeinen brachten een hoop nieuwe uitvindingen, rituelen en gebruiken mee naar ons land. Tijdens deze themaweken kun je Romeinse geurzakjes maken en leer je over de Romeinse astrologie. Ook zijn er speciale kinderrondleidingen waarin de Romeinen de hoofdrol spelen.

Middeleeuwen

De derde week (5 augustus t/m 11 augustus) en de zesde week (26 augustus t/m 3 september) staan de activiteiten in het teken van de Middeleeuwen, een van de rijkste periodes uit de Nederlandse geschiedenis waaruit veel archeologische schatten zijn ontdekt. Tijdens de workshop embossing of lol met wol leer je werken met Middeleeuwse materialen en technieken.

Poppentheater

Belletje Sterk speelt de laatste week de voorstelling Joris en de draak, een spannend verhaal over jonkvrouwen en ridders. Doggerland In de zomervakantie is ook nog steeds de tijdelijke tentoonstelling ‘Doggerland, verdwenen wereld in de Noordzee’ te zien, waarin je een tijdreis van wel een miljoen jaar maakt naar het land waar nu de Noordzee stroomt. Voor kinderen is er een speciale speurtocht gemaakt bij de tentoonstelling over onze voorouders uit Doggerland en hun ingenieuze vondsten.

Archeolab en ArcheoHotspot

In het Archeolab van Huis van Hilde staan allerlei spannende kistjes met voorwerpen erin. Je mag ze zelf pakken, onderzoeken, raden wat het is en meer over leren in de filmpjes. In de ArcheoHotspot voel je je een echte archeoloog en mag je bijvoorbeeld helpen materialen uit een beerput te sorteren. De ArcheoHotspot is in de zomervakantie extra vaak geopend!

Hildes Rondje

Als je bij Huis van Hilde bent, kun je je bezoek aan het museum ook leuk combineren met een beleveniswandeling van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Beklim de Papenberg, ontdek de geheimzinnige kunstbunker, aai de dieren van ‘t Dierenduintje en beantwoord ondertussen de vragen. De plattegrond voor Hildes rondje haal je bij de receptie van Huis van Hilde. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor alle informatie, openingstijden en toegangsprijzen. (Foto: Huis van Hilde)