Regionale Veteranendag Castricum en Uitgeest

Op zaterdag 22 juni wordt door het Veteranencomité Castricum en Uitgeest voor de veertiende keer de Regionale Veteranendag gehouden. ‘s Morgens omstreeks 8.55 uur arriveert de colonne van militaire voertuigen bij het gemeentehuis van Uitgeest. Hier worden de veteranen en de bestuurders van de voertuigen door de burgemeester van Uitgeest, mevr. W. Verkleij, welkom geheten. Buiten kunnen bewoners de voertuigen bewonderen met op de achtergrond muziek van het muziekkorps van Uitgeest. Na ongeveer 20 minuten vertrekt de colonne via de Middelweg richting de Provinciale weg. Op dit zelfde moment is er ook een flypast over de Middelweg.

De colonne komt omstreeks 9.40 uur aan bij Hotel Het Oude Raadhuis in Castricum, waar de bewoners van Castricum kennis kunnen maken met de veteranen van hun gemeente en de voertuigen kunnen bewonderen. De colonne wordt omstreeks 10.50 uur weer in beweging gezet en rijdt dan stapvoets onder politiebegeleiding door Castricum. (Route: Dorpsstraat – Stationsweg – Mient – Ruiterweg – Prinses Beatrixstraat – C.F. Smeetslaan – Soomerweg – Geesterduinweg – C.F. Smeetslaan). Eindbestemming is het gemeentehuis van Castricum. Om 11.45 uur worden de veteranen door burgemeesters Mans en Verkleij welkom geheten waarbij de veteranen een anjer krijgen opgespeld door de schooljeugd.

Bij het gemeentehuis Castricum staat tevens een echte veldkeuken van het leger opgesteld, werkend. Tevens het mogelijk om voor 1,50 euro, een rondje met echt legervoertuig mee te rijden door Castricum. Bewoners van Uitgeest en Castricum zouden de veteranen een groot plezier doen wanneer ze in groten getale langs de route staan en de vlag voor ze uithangen. (Foto: aangeleverd)