Regionale klimaatmars in aanloop naar A12-blokkade

Regio – Extinction Rebellion organiseert in verschillende regio’s een klimaatmars in de aanloop naar de A12-blokkade van 9 september. De organisatie vraagt hiermee aandacht voor de klimaatcrisis. In het bijzonder wil men met deze klimaatmars bereiken dat de overheid stopt met het subsidiëren van de fossiele industrie.

Men stelt: ,,Wij, gewone maar zeer bezorgde burgers, vragen geen gekke of onmogelijke dingen. Wij willen primair dat de regering per omgaande haar belofte van veertien jaar geleden alsnog uitvoert om deze subsidiering van vervuiling te stoppen.’’ De klimaatmars in onze regio is verdeeld in dag-etappes en start telkens om 10.00 uur. Op 3 september voor station Alkmaar, 4 september voor station Castricum, 5 september voor station Zaandam, 6 september voor station Amsterdam CS, 7 september voor station Hoofddorp, 8 september voor station Leiden en 9 september voor station Voorburg. Iedereen kan een uurtje, een dagdeel of de gehele tocht meelopen. Omdat de etappes langs treinstations lopen, kan iedereen onderweg aansluiten. Aanmelden is niet nodig. Niet alleen vanuit Alkmaar, maar ook vanuit Almere en Arnhem wordt in etappes een klimaatmars naar Den Haag gelopen. Meer (route-)informatie is op www.a12mars.nl te vinden. (Afbeelding: Pixabay)

Naschrift van de redactie:
In een eerdere versie van dit bericht stond vermeld dat op 4 september vanaf station Uitgeest wordt gewandeld, maar dit berust op een misverstand. Het vertrekpunt is die dag in Castricum.