Regionaal honkbaltalent doet mee aan Europees Kampioenschap

Castricum – Tobias Imming, VWO-3-leerling van het Bonhoeffer College in Castricum, reist binnenkort af naar Slowakije om daar als pitcher voor Nederland uit te komen op het Europees Kampioenschap Honkbal voor spelers van 15 jaar en jonger. Het team Kingdom of the Netherlands is samengesteld uit de meest getalenteerde spelers in deze leeftijdscategorie uit Nederland en de overzeese gebieden.

Het EK wordt gehouden in twee landen. De wedstrijden zijn verdeeld over Tsjechië en Slowakije. Het Nederlandse team is ingedeeld in poule A en zal het tijdens de eerste ronde in Trnava opnemen tegen ItaIië, Oostenrijk en Slowakije. De teams van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Tsjechië in poule B spelen hun eerste ronde in Brno in Tsjechië, waar ook de finales gespeeld zullen worden. Het hoofddoel is de finale halen omdat het team zich daarmee classificeert voor het WK dat in 2022 gehouden zal worden. Uiteraard gaat het team onder leiding van manager Eelco Jansen ook op jacht naar het eerste Europese kampioenschap sinds 2014.

Kroon op de carrière

Voor Tobias is de selectie voor het Nederlandse team een kroon op zijn honkbalcarrière tot nu toe. Op 5-jarige leeftijd heeft hij zijn eerste stappen op het honkbalveld gezet bij Double Stars in Heiloo, waar hij een aantal jaren gespeeld heeft. Vervolgens kwam hij uit voor de Nighthawks, een talententeam uit de kop van Noord-Holland en het Alkmaarse Alcmaria Victrix. Op zijn 12e is hij aangenomen bij de Rabbits Baseball Academy Kennemerland in Haarlem, waar hij sindsdien een topsportopleiding volgt.

Meedoen aan het EK is een volgende stap op de weg om zijn ambitie te verwezenlijken. Zijn grote droom is om ooit in de Major League Baseball te spelen. Dat wil hij bereiken door na het halen van zijn VWO diploma als college baseball player te gaan studeren in Amerika. Maar eerst op naar het EK, let’s play ball! (Foto: aangeleverd)