Regiofinale robotwedstrijd FIRST® LEGO® League

Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit regio Noord-Holland Noord presenteren op woensdag 21 november zelfgebouwde robots tijdens de internationale robotwedstrijd FIRST LEGO® League die wordt gehouden bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De scholieren voeren in 17 teams tijdens de regiofinale met een zelfgebouwde robot van Lego Mindstorms allerlei opdrachten uit. Studenten Technische Informatica hebben in de aanloop naar de finale de leerlingen tips en tricks gegeven. Het team dat de Champions Award wint, mag meedoen aan de Beneluxfinale van de League en eventueel ook naar de wereldfinale.

De leerlingen komen van het Bonhoeffer College uit Castricum, Het Kompas uit Alkmaar met vier teams, De Branding uit Den Oever, ICBS De Oceaan, De Rietvink en de Kangoeroegroep van de Stichting Agora uit Zaanstad,  CSG Jan Arentsz uit Alkmaar, Stichting Tabijn uit Heemskerk met drie teams, OBS De Fonkelsteen en OBS De Hasselbraam uit Heerhugowaard en Islamitische Basisschool An Nasr uit Alkmaar.

Zoals gebruikelijk kiezen de teams als onderdeel van de regiofinale een maatschappelijk probleem dat gekoppeld is aan een jaarlijks thema. Het thema van dit jaar is ‘Into Orbit’, en daagt de kinderen uit om een creatieve oplossing te vinden op het gebied van sociale en fysieke aspecten van de mensen in de ruimte. De kinderen doen zelf onderzoek en presenteren hun bevindingen tijdens de finaledag.

De finale op woensdag 21 november in Alkmaar belooft weer een ware happening te worden. De leerlingen staan te popelen om hun robot het parcours te laten rijden. (Foto: aangeleverd)