Regina Albrink speelt preview van kerstrecital bij Boekhandel Schuyt

Zaterdag 12 december vanaf 15.00 uur zal Regina Albrink weer een klein half uur te horen zijn op de piano bij boekhandel Schuyt. Regina is geboren in Uitgeest en behaalde haar solistendiploma piano aan wat nu het  Conservatorium  van Amsterdam heet. Daarna studeerde ze nog 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academy in Budapest. Inmiddels heeft  ze vele recitals gegeven, maar ook concerten met orkest en trad op in talrijke  theaterproducties in  Europa, Amerika en Azié.
Bij boekhandel Schuyt geeft zij een preview van haar kerstrecitals op 26 en 27 december in het Concertgebouw Amsterdam, waar zij dit jaar voor de 25ste keer met kerstmis zal optreden in de Kleine Zaal. Deze concerten trekken bezoekers uit de hele wereld. Op het programma staan werken van Händel, Mozart, Beethoven, Chopin (haar lievelingscomponist) en Ginastera.
In Opium op 4 werd zij de “koningin van de Kerstrecitals” genoemd. Regina gaf onlangs recitals in Thailand waar haar spel werd omschreven als ‘hypnotiserend, schitterend van klank en adembenemend’. Ze kreeg een 10 voor haar cd The Best of Gottschalk in Le Nouvel Observateur. (Ongelooflijk briljant. Wat een parelend spel, wat een parel!)
De entree is gratis en na afloop zijn er cd’s te koop, die ook door haar worden  gesigneerd.