Recordomzet voor Muttathara

Castricum – In 2018 vierde de Stichting Castricum helpt Muttathara haar 35-jarige bestaan. Dit jubileumjaar was echt fantastisch voor Muttathara met een record-omzet van € 350.000 euro. Weer mooi boven de omzet van de voorgaande jaren. 

Muttathara draait volledig op vrijwilligers. In 2018 zetten maar liefst 98 vrijwilligers zich in voor de stichting. Aan de kassa, in de boekenhoek, de elektra-afdeling, bij het transport, de inbreng, de catering en ga zo maar door. We danken al onze vrijwilligers hartelijk. Door hen is het mogelijk om het grootste deel van de omzet te schenken aan goede doelen in ontwikkelingslanden. Oorspronkelijk aan projecten in India maar tegenwoordig voor projecten verspreid over de hele wereld. In 2018 hebben we in totaal 84 projecten gesteund. Een paar voorbeelden: Stichting Mago voor rookvrije kooktoestellen in Kenia, Stichting Tang voor het opzetten van een schoolbibliotheek in Nepal en Stichting Adopteer een vroedvrouw in Ethiopië. 

In de winkel worden wekelijks unieke en bijzondere artikelen gebracht en weer gescoord door onze bezoekers. We danken natuurlijk ook onze schenkers en klanten voor hun trouwe klandizie. Winkelen bij de kringloop is goed voor het milieu, de circulaire economie en natuurlijk je eigen portemonnee. Dus Castricummers, kom vooral langs op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. (Tekst: Marije Kuijs) 

Op zoek naar nieuwe voorzitter

Bij Muttathara zal tegen het einde van dit jaar een wisseling van de wacht optreden. De termijn van de huidige voorzitter loopt dan af. Er is dus voldoende tijd om een goede opvolger te vinden. 

De huidige voorzitter Elly Oude Elferink vertelt: ,,Muttathara is een prachtige organisatie met wel 100 vrijwilligers die met elkaar de winkel runnen en die ervoor zorgen dat de opbrengsten terecht komen bij mensen die dat het hardst nodig hebben. Wat de voorzitter doet? Zorgen dat de medewerkers hun werk op een prettige manier kunnen doen. Zorgen dat de opbrengsten van de winkel goed terecht komen. En zorgen dat Muttathara goed inspeelt op de veranderingen zoals met het milieu en minder afval. Maar dat doe je natuurlijk niet alleen, dat doe je met elkaar. Van de voorzitter vraagt dit gemiddeld zo’n 1 tot 1,5 dag in de week wil je het goed doen. En wil je er meer tijd aan besteden? Geen probleem, dat kan!” 

Mensen die geïnteresseerd zijn om voor een periode van vier jaar voorzitter te worden, kunnen een berichtje sturen aan secretariaat@muttathara.nl. (Foto: aangeleverd)