Recordbedrag op de 46e Unicefdag Montessorischool

Castricum – Dit jaar kon de jaarlijkse Unicefdag van de Montessorischool Castricum weer in volle glorie plaatsvinden. Dat resulteerde in supergezellige dag met een opgehaald recordbedrag van 8.748,95 euro voor Unicef.

De Unicefdag is een feestelijke traditie op de Montessorischool Castricum, dit jaar voor de 46e keer. De opbrengst van alles wat er die dag gebeurt komt ten goede aan Unicef. De dag begon met een sponsorloop voor alle leerlingen rondom de school. Vervolgens was het feest in de school met een Unicefmarkt, de Unicefboekenkraam en de Uniceftheetuin. Alle kinderen hadden de weken vooraf aan de Unicefdag dingen gemaakt en voorbereid. Zo zijn er insectenhotels gemaakt, plantenpotjes beschilderd en schilderijtjes gemaakt. Daarnaast organiseerden de kinderen spelletjes voor jong en oud.

Directeur Emé Jonkman: ,,Wat was het een prachtige dag! Het enthousiasme van de kinderen bij de warming up op het plein, de rode wangen bij de vele rondjes die ze liepen bij de sponsorloop, de mooie, grappige, leuke en originele kraampjes die ze hadden bij de kindermarkt, het was één groot feest. Geweldig ook dat er zoveel ouders en grootouders zijn gekomen, dat maakte het nog extra tot een bijzondere dag. De eerste met iedereen binnen in het nieuwe gebouw! We danken alle sponsoren voor hun hulp en gulle donaties!’’ (Foto: aangeleverd)