Recordaantal inschrijvingen voor Rabo AZ Foodtour 2020

Honderd klassen starten met interactief lesprogramma

Regio – De Rabo AZ Foodtour bereikt dit jaar een ware mijlpaal: maar liefst 100 schoolklassen hebben zich ingeschreven voor dit interactieve lesprogramma. Het programma is bedoeld voor de groepen 7 en 8 en behandelt de thema’s voedsel en gezonde voeding, op een even leerzame als ludieke manier.

„De Rabo AZ Foodtour linkt deze thema’s aan het milieu, met de spelers van AZ als rolmodellen. Dat is een unieke combinatie”, vertelt Tim Kesselaar, onderwijzer bij basisschool De Zes Wielen uit Alkmaar. Dinsdag 11 februari werd de aftrap gegeven voor de Rabo AZ Foodtour 2020.   

Leerlingen worden vloggers
De lesstof wordt met filmpjes van AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen aan de klas gepresenteerd. De leerlingen voeren opdrachten uit en leggen die vast in vlogs. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Persoonlijke peptalk van AZ-spelers
Op dinsdag 24 maart bezochten de AZ-sterren alle deelnemende scholen voor een extra peptalk. „Dat bezoek van AZ heeft iets heiligs”, aldus Kesselaar.

De Rabo AZ Foodtour is een initiatief van Rabobanken Alkmaar e.o., Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Zaanstreek. De banken ontwikkelden het lesprogramma in samenwerking met AZ Alkmaar en GreenPort NHN. Vorig jaar sloten zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. Binnen onze gemeente zijn Het Kleurenorkest (Limmen), OBS De Klimop (Castricum), De Brug (Akersloot) en Visser ’t Hooft (Castricum) in de race.

(Foto: Pixabay)