Recordaantal deelnemers Triangel Jeugdclubkampioenschappen TC Bakkum

Bakkum – Bijna honderd jeugdleden van TC Bakkum hebben afgelopen week mee gedaan aan de jeugdclubkampioenschappen. Dit jaar in een iets andere vorm dan de afgelopen jaren in verband met het coronavirus. De vereniging kijkt met trots en tevredenheid terug op een mooie week, waarin ook diverse andere activiteiten werden georganiseerd.

De Triangel jeugdweek wordt jaarlijks afgetrapt met een warming up door jeugdtrainster Nikki Hakkesteegt. Het gezamenlijke ontbijt bleef deze editie achterwege. Zoals gewoonlijk stond de woensdag in het teken van de jongste jeugd. Er werd lekker geverfd en geknutseld onder leiding van Eva Overpelt. Bente Zaal had het mooiste kunstwerk gemaakt! Vanwege het warme weer was ook een buikschuifbaan geregeld, Alle kinderen konden heerlijk ravotten op de baan en gleden er op los. Het was ongekend warm, dit was een aangename, verfrissende verrassing en er werd gretig gebruik van gemaakt.

Donderdag werd een clinic georganiseerd en de laatste dag werd het evenement afgesloten met de bekende ‘Prijzenslag’, dit is altijd een succes bij zowel de jonge als de wat oudere jeugdspelers. Natuurlijk werden op de laatste dag ook de finalewedstrijden gespeeld. De jongste jeugdspelers kregen allemaal een prijs. In oranje is Fien Boogaard kampioen bij de meisjes geworden en Mees Balk bij de jongens. TC Bakkum heeft een grote groep kinderen in deze leeftijdscategorie en ruim twintig kinderen deden mee aan de Triangel jeugdweek. Er zijn ook dubbels en mixpartijen gespeeld, zodat iedereen lekker vaak aan bod kwam.

Groen

In groen is Benthe Kuilman clubkampioen bij de meisjes geworden en bij de jongens werd dat Jari Wit. Jari en Benthe hebben ook samen de mix gewonnen en in de dubbel heeft Jari ook de eerste prijs in de wacht gesleept samen met Ole Snuif. Bij de jongste jeugd, die met een gele bal speelt, hebben twee talenten maar liefst drie prijzen gewonnen: Senne Huisinga heeft samen met Miguel Llama de mix gewonnen, beiden zijn ook clubkampioen geworden in de enkel. Daarnaast hebben zij ook de dubbel gewonnen, Senne samen met Yara Elmir de meisjesdubbel t/m 12 jaar en Miguel samen met Kimon Bijl de jongensdubbel t/m 14 jaar.

Miguel Llama en Senne Huisinga. (Foto: aangeleverd)

In de groep t/m 18 jaar speelt een trouwe groep meiden en jongens die de afgelopen jaren altijd mee hebben gedaan aan de jeugdclubkampioenschappen. Het is mooi om te zien hoe zij uitgroeien tot jong volwassenen en hoe zij zich hebben ontwikkeld op de tennisbaan. Het zal voor menig vader of moeder nog lastig zijn om van ze te winnen. Lucas Smit heeft zowel in de enkel, dubbel als in de mix drie keer de eerste prijs gewonnen. Samen met zijn vaste dubbelpartner Scott Spanjer en zijn mixpartner Kris Elmir is dit een enorm knappe prestatie. Bij de meisjes is Lente Nijmeijers kampioen geworden in de categorie t/m 18 jaar. Bij de meisjesdubbel hebben Kris Elmir en Birte Tolsma de eerste prijs gewonnen.

Lucas Smit, Kris Elmir, Scott Spanjer en Birte Tolsma. (Foto: aangeleverd)

Naast de strijd om het clubkampioenschap heeft TC Bakkum ook de Triangel Sportiviteitsprijs in het leven geroepen. Per categorie zijn deze uitgedeeld aan Isa Snijders (oranje), Chris Apeldoorn (groen), Nina Beliën en Sofie Slokker (geel). De jeugdcommissie van TC Bakkum kan terug kijken op een zeer geslaagde week.