Reactievoetbal Meervogels ’31 loont niet

Akersloot – Zondag leverde het tweede team van Meervogels ’31 een goede prestatie door uit bij HBC 2 een 1-1 uit het vuur te slepen, maar ooggetuigen wisten te melden dat dit twee punten tekort waren. Maar een puntje is beter dan niets en goed voor de moraal. Het eerste toog naar Koog aan de Zaan en vele supporters waren hen al vooraf gegaan met de bus, geregeld door de M-side. Zij maakten een rondje Zaanse Schans, terwijl het team zich voorbereidde op een belangrijke pot: aanhaken of naar beneden kijken.

Het werd helaas het laatste, want het gemankeerde elftal wist zich geen raad met het betere KFC, dat echter wel de eerste kans aan Meervogels gaf: Jens Verduijn schrok echter van de opgelegde kans in minuut 2 en liet de bal van zijn voet afsnoepen door de goalie. Daarna liet KFC zien wat voetbal met veel beweging inhoudt en al in minuut 8 stond de 1-0 op het bord en kon Meervogels in de achtervolging. Dit ging hen niet slecht af en in minuut 25 was daar Lex Broertjes die een goede pass van Jelle van der Eng verzilverde: 1-1. Helaas duurde de eerste helft net iets te lang en prikte KFC de 2-1 binnen na een gesmeerde aanval over meerdere schijven.

Tweede helft

Na rust werd aangevangen met dezelfde elf en zij probeerden wel een en ander, maar gezegd moet worden dat Meervogels de kwaliteit ontbeerde om KFC te verontrusten. Tot kansen kwam de ploeg nauwelijks en KFC loerde op de genadeklap. Deze viel in de 63e minuut, toen doelman Patrick Veldt er niet goed uitzag bij een ogenschijnlijk houdbare vrije trap. Nog een half uur te gaan, maar duidelijk was dat het een helse klus zou worden: verder dan een offside-goal kwamen de geelzwarten ook niet en KFC was dichter bij een grotere overwinning dan aansluiting door Meervogels.

Zo eindigde deze partij in 3-1 en is het duidelijk dat Meervogels ’31 de komende weken alle hens aan dek moet hebben om uit de gevarenzone te geraken. Hopelijk dan weer op volle oorlogssterkte en met wat meer blos op de wangen dan deze povere zondag, waarin alleen de M-side wat vreugde gaf aan de trouwe supporters.