,,Reacties Castricum Verwelkomt hartverwarmend”

De gemeenteraad heeft met een meerderheid ingestemd met de motie van de PvdA, D66, GroenLinks en SP waarmee het college van B&W wordt verzocht actief te zoeken naar tijdelijke huisvesting van asielzoekers. VVD en CKenG stemden tegen. Ondertussen is er een groep Castricummers gestart met een actie om nieuwkomers een warm welkom te bezorgen. Elisabeth van der Steenhoven is samen met Edith van den Akker de initiatiefnemer van Castricum Verwelkomt. Zaterdag werd Elisabeth geïnterviewd door de lokale radiozender; het gesprek is terug te luisteren via de website van Castricum105.
Elisabeth: ,,De reacties zijn hartverwarmend. Het begon met een groepje moeders die elkaar kennen; ondertussen bestaat de groep uit mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking. We zijn overweldigd door het aantal positieve reacties die we ontvingen.” Elisabeth verwacht dat er zo’n zestig vluchtelingen, gezinnen en alleenstaanden, naar Castricum komen voor noodopvang, die verspreid worden door de gehele gemeente. De gemeente Castricum heeft dat nog niet bevestigd.
Elisabeth: ,,Veel particulieren, ondernemers en kerken hebben ons hulp toegezegd in de vorm van producten, maar ook diensten en activiteiten. Vrijwilligers die activiteiten met de vluchtelingen willen ondernemen zijn heel welkom.  Op een oproep op Twitter om een poster vorm te geven, kregen we direct een aanmelding. De poster is er, nu zoeken we nog iemand die de A1 posters kan drukken en er zijn zeventig lijsten nodig.” Er worden pakketten samengesteld die door Stichting Welzijn worden verspreid onder de vluchtelingen. Kijk voor meer informatie op  Facebook: Castricumverwelkomt, of mail castricummerverwelkomt@outlook.com.