Rabobank steunt regio Alkmaar met ruim een miljoen euro

Regio – Rabobank publiceerde donderdag haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019. De bank legt hierin zowel financiële als maatschappelijke verantwoording af. In regio Alkmaar heeft de bank via sponsoring en donaties ruim een miljoen euro bijgedragen aan lokale maatschappelijke initiatieven. Directievoorzitter Ralph van Soomeren benadrukt dat deze steun ook in 2020 onverminderd wordt voortgezet.

Blijvend verschil maken
Een van de speerpunten van de coöperatieve Rabobank is om blijvend het verschil te maken bij een aantal actuele maatschappelijke issues. Denk hierbij aan het vergroten van financiële zelfredzaamheid bij de jeugd en senioren, ondernemers duurzaam helpen groeien en het versterken van de lokale leefomgeving. Ook het bijdragen aan een duurzame voedselproductie en verduurzaming van de woningmarkt zijn relevante thema’s voor de bank.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Een belangrijk verschil maken we op het gebied van het versterken van de leefomgeving in regio Alkmaar”, aldus Van Soomeren. „Via Rabo Clubsupport verdeelden onze leden een bedrag van 225.000 euro aan 567 stichtingen en verenigingen in onze regio. Daarnaast ondersteunde Rabobank als sponsor circa 70 evenementen in Alkmaar en omstreken. Als coöperatieve bank voelen we een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze maatschappelijke steun zetten we ook in 2020 onverminderd voort. Zo bundelen we samen met onze leden, klanten en partners de krachten om samen jou, je bedrijf, je vereniging, je buurt, Nederland en de wereld een beetje sterker en toekomstbestendiger te maken.”

Bekijk de infographic met de maatschappelijke impact van Rabobank Alkmaar en omstreken op www.rabo.nl/alkmaar/impact2019. Bekijk het landelijke jaaroverzicht 2019 op www.Rabobank.nl/impact2019. Bekijk de jaarcijfers 2019, resultaten en verslagen op www.Rabobank.com/jaarverslagen. (Foto: Pixabay)