Rabobank organiseert online bijeenkomst ‘Digitale Fraude’

Regio – WhatsApp fraude, valse e-mails, marktplaatsfraude… Je kunt het zo gek niet bedenken of criminelen weten op een uiterst sluwe manier geld van je bankrekening af te halen. We zijn steeds meer online en in deze tijd van corona zelfs nog meer met thuis werken, informatie zoeken en delen. Die functionaliteit is heel fijn, maar daarmee zijn we ook meer kwetsbaar voor internetcriminelen.

,,En dat merken wij’’, aldus Sharon Döpp-Berkhout, manager Dagelijkse Bankzaken van Rabobank Alkmaar e.o.. Ze vervolgt: ,,We worden wekelijks geconfronteerd met online fraude en we zien dit aantal steeds meer toenemen. Criminelen worden steeds creatiever en valse e-mails zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. En het kan echt iedereen overkomen! We zien het als onze maatschappelijke taak om mensen hierop te wijzen en tips te geven om die digitale deur zo goed mogelijk af te sluiten. Daarom organiseren wij een online bijeenkomst op dinsdagavond 17 november van 19.30 tot 20.45 uur.’’

Deze bijeenkomst is gericht op particulieren. Wat kun je verwachten? Tijdens de bijeenkomst nemen Sonja Groenendijk en Jolanda van Velsen van Cyber2day de deelnemers mee in verschillende soorten digitale fraudes. Zij leggen dit op heldere en duidelijke wijze uit. Een online bijeenkomst vol interactiviteit, filmpjes en animaties die aansluiten op de dagelijkse realiteit. Én wat je daartegen kunt doen. Wie de online bijeenkomst wil bijwonen, kan zich via www.rabo.nl/alkmaar/cybercrime aanmelden. Na aanmelding volgt een bevestiging en uiterlijk één dag van tevoren ontvangt men een link om te kunnen inloggen. (Foto: Vicky Gharat via Pixabay)