Raadslid Mariska Tauber verkiesbaar voor Provinciale Staten

Castricum – Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de waterschappen. Op de lijst voor Provinciale Staten staat het Castricums raadslid Mariska Tauber als eerste vrouw van de partij OP-NH. Mariska, voor velen beter bekend als Mariz van clubMariz, is raadslid voor Lokaal Vitaal, de grootste partij in de raad van Castricum.

In het afgelopen jaar heeft Mariska zich daarnaast aangesloten bij Onafhankelijke Politiek Noord-Holland, in het kort OP-NH. Dit is een verzameling van lokale partijen in Noord-Holland. Vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen stemde bijna veertig procent van de kiezers op een lokale partij. Deze partijen zijn echter nooit vertegenwoordigd geweest in de provincie. Doorgaans hebben de landelijke partijen het daar voor het zeggen.

Mariska Tauber: ,,Hoe mooi zou het zijn als we als lokale partijen ook mee kunnen spreken in de provincie. Waar je voorheen tegen een muur opliep kun je misschien nu toch een geluid laten horen. Doe je dat niet, dan blijf je afhankelijk van de landelijke partijen. Bij OP-NH begint de piramide onderop, vanuit de inwoners via de lokale partijen. Zij zijn onze oren en ogen, lokaal en in de provincie.’’ OP-NH is lijst 19 bij de verkiezingen en Mariska staat op plek 5. (Foto: aangeleverd)