Quiz: ‘Ken ons landschap’

Castricum – Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Tuin van kapitein Rommel waren organisaties op het gebied van natuurbehoud en -educatie zaterdag met een kraam in de tuin aanwezig om bekendheid te geven aan hun activiteiten. Ook de Stichting Alkmaardermeermgeving stond er met een kraam om het jubileum luister bij te zetten.

Natuurbescherming vindt niet alleen plaats met terreinbeheer. Er bestaan ook organisaties die burgers actief betrekken bij natuur en landschap. Zo verzorgen IVN-afdelingen natuureducatie en zetten Stichting Duinbehoud en Stichting Alkmaardermeeromgeving zich in voor behoud van natuur- en landschapskwaliteit en de beleving daarvan, zonder zelf terreinbeheerder te zijn. Deze organisaties zijn vooral gesprekspartners voor gemeenten, natuurorganisaties en particulieren met initiatieven in het buitengebied.

Bij hun gecombineerde kraam konden bezoekers meedoen met de quiz ‘Ken ons landschap’. Elf bezoekers durfden het aan om een lijst met zes vragen te beantwoorden. Met anderen ontstonden leuke gesprekken aan hand van de getoonde foto’s of anderszins aan de kraam. Slechts één deelnemer aan de quiz had alle zes vragen goed beantwoord en nam het boek ‘Een groene oase tussen Kaasstad en Staalstad’ in ontvangst. Drie deelnemers hadden vijf vragen goed beantwoord. Kijk op www.alkmaardermeeromgeving.nl voor meer informatie. (Foto: Ernst Mooij)