PvdA Uitgeest presenteert kandidaten

Vorige week maakte de PvdA Uitgeest de kandidaten bekend voor de verkiezingen op 21 maart aanstaande. Lijsttrekker Anneke Terra werd in december al geïntroduceerd. Nu zijn ook de andere kandidaten officieel gepresenteerd. Op nummer 2 staat Nico Oudendijk en op nummer 3 de huidige fractievoorzitter en raadslid Jelle Brouwer. De totale lijst bestaat uit tien namen.

Nummer 2 op de lijst Nico Oudendijk weet alles van zorg, welzijn en sport.  Hij stelde orde op zaken bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ook reorganiseerde hij de jeugdzorg op Bonaire en de andere bovenwindse eilanden.

“Er vallen teveel mensen tussen wal en schip”, aldus Oudendijk. “Zorg is veel te ingewikkeld gemaakt. Neem de eindeloze wachttijden bij de aanvraag van een rolstoel of woningaanpassing. Het is de hoogste tijd dat mensen weer centraal komen te staan.” Voorzitter Theo Buysman – zelf nummer 4 op de lijst – is blij met Oudendijk op plaats 2: “Veel zaken op het gebied van zorg en welzijn zijn de afgelopen jaren van Den Haag naar de gemeente gegaan, zoals de WMO en de jeugdzorg. De expertise van Oudendijk kunnen we goed gebruiken om de zorg lokaal te verbeteren.”

Nummer 3 op de lijst, Jelle Brouwer, heeft zich de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter en raadslid ingezet voor een groen en sociaal Uitgeest. “De PvdA vindt dat iedereen – rijk of arm,  jong of oud – gelijke kansen krijgt,” aldus Brouwer. “Iedereen moet zich kunnen ontwikkelen. Dat is mijn leidraad bij het werk als raadslid.” Brouwer woont 21 jaar met veel plezier in De Kleis.  Met zijn brede ervaring bij gemeenten en in het bedrijfsleven kan hij ook de komende vier jaar weer belangrijke zaken voor de Uitgeesters voor elkaar krijgen. Zo hebben we de wens om het ijsbaanterrein te behouden als groene long midden in het dorp. Om die reden hebben we aangedrongen op het onderzoeken van de Paltrok-locatie als mogelijk alternatief voor bebouwing van de ijsbaan. Als de PvdA in de coalitie komt, is Brouwer beschikbaar als wethouder.

De totale lijst is te vinden op de site van de PvdA Uitgeest. De kandidaten zullen zich via Facebook en Instagram de komende maand voorstellen.