PvdA stelt kieslijst vast voor gemeenteraadsverkiezingen

Castricum – Nadat de volledige fractie van de PvdA in de ledenvergadering van 8 december had aangekondigd zich niet meer verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen van de gemeenteraad in maart van dit jaar, heeft de partij schoon schip gemaakt en een kieslijst gepresenteerd.

Door Hans Boot

Tijdens genoemde vergadering is José Smits (foto) tot lijsttrekker van de PvdA benoemd. Zij heeft zich vervolgens sterk gemaakt voor het samenstellen van een compleet nieuwe kieslijst en zegt daarover: ,,Onze nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad van Castricum brengen veel kennis en ervaring mee op het gebied van sociale woningbouw, duurzaamheid- en klimaat en sociale zaken en welzijn.’’

Smits is oud-Tweede Kamerlid en heeft de nodige ervaring op de terreinen van zorg, financiën en werkgelegenheid. Peter Pinkhaar, oud-directeur woningcorporaties, staat nummer twee, gevolgd door bouwexpert Aad Nijmeijer, onderwijsbestuurder en oud-wethouder Jan Postma en Florence Eijck, voormalig gemeentesecretaris en oud-directeur Welzijn Castricum. Natuurkundige en energie-expert Ton Hurkmans is terug te vinden op de zesde plaats. Lijstduwers zijn Jorrit Carton, Provinciale Statenlid en Rosanne Rootert, die actief is voor het klimaat bij Reclame Fossielvrij. (Foto: aangeleverd)