PvdA praat over duurzaamheid met Lutz Jacobi en Herman Verhagen

 

Op 14 september organiseert de PvdA-afdeling Castricum in Ons Huis in Limmen een openbare bijeenkomst over duurzaamheid. Inleiders zijn Lutz Jacobi, een veelgevraagd parlementariër van de PvdA, én Herman Verhagen (foto), een veelgevraagd spreker op het gebied van duurzaamheid. De bijeenkomst wordt gehouden op de Zuidkerkenlaan 21, start 20.00 uur. De bijeenkomst is zowel voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe inwoners, gemeente en bedrijven de kernen van de gemeente Castricum duurzamer kunnen maken.

Lutz Jacobi zet zich al enige tijd in om de kust langs de Noordzee te beschermen tegen verdere bebouwing. Vlak voor de zomervakantie diende zij in de Tweede Kamer een motie in waarin de regering wordt gevraagd om in een Kustpact met provinciale- en gemeentelijke overheden bindende afspraken te maken over handhaving en bescherming van ons unieke kustlandschap. Over de kust zegt ze: ,,Onze kuststroken zijn uniek en kwetsbaar en moeten beschermd worden. Niet bouwen daar dus. Omdat delen van de kust qua regelgeving vallen onder gemeenten is het belangrijk dat in samenwerking met gemeenten goede afspraken worden gemaakt. Dat moet goed, snel en bindend zijn. En er moet controle op uitgevoerd worden. Om te voorkomen dat de vele plannen die klaarliggen voor het bouwen in- en rondom het kustgebied worden uitgevoerd.”

Herman Verhagen is niet alleen een veelgevraagd spreker, maar ook inwoner van de gemeente Castricum. Al vijfendertig jaar is hij actief op het gebied van duurzaamheid. Herman Verhagen is voorzitter van Vereniging Milieudefensie en sinds kort senior adviseur Lokale Energie bij de vuilverbrander HVC in Alkmaar. In deze functie adviseert hij onder meer gemeenten over uitbreiding van de lokale energieopwekking. Hij is onder meer auteur van De Duurzaamheidsrevolutie’.  Hierin beschrijft hij hoe mensen organisaties kunnen veranderen en hoe organisaties de wereld kunnen veranderen. Herman Verhagen: ,,Duurzame ontwikkeling is aan de winnende hand. Er zijn tal van voorlopers die vandaag de dag de kansen voor morgen aan het creëren zijn. Meer en meer consumenten vragen om duurzame producten. Hierdoor kiezen ook bedrijven en investeerders voor duurzaamheid. We naderen echt een kantelpunt.”