Puzzelchallenge Akersloot groot succes

Akersloot – Afgelopen zaterdag 23 januari was een groot deel van Akersloot aan het puzzelen. Novy – Toys2Play Velzeboer organiseerde een online puzzelchallenge.

Het idee voor de challenge ontstond twee weken daarvoor. Ondernemer Rob Dekker geeft aan: ,,ik zat op bank zaterdagavond 9 januari en gooide het idee op Facebook. Niet veel later hadden we al diverse aanmeldingen. Dit groeide in enkele dagen naar 40 teams en rond het moment dat de avondklok bekend werd hadden we er al 75. Door de maatregelen van minder bezoekers aan huis dachten we er nog even aan het evenement te verzetten. Maar, omdat er vooral veel gezinnen meededen vielen er weinig teams af. Wel hebben we besloten deze editie de ‘family editie’ te noemen en later dit jaar een ‘friends editie’ te organiseren.”

Zelf de slingers ophalen

Alle teams, waar naast vooral Akersloters ook gezinnen uit Castricum, Egmond, Alkmaar, Limmen, Santpoort en Uitgeest aan meededen. Ontvingen de dag van de challenge de puzzel thuis. Deze kwam – ingepakt en verzegeld – in een goodiebag. Lokaal Horecabedrijf ’t Hoorntje waar voor de gelegenheid een speciale puzzelborrelbox besteld kon worden, had een leuke box meegeleverd voor in de tas, waar verder ook nog wat ballonnen en slingers in zaten. Rob vertelt hierover: ,,In deze tijd moeten we de slingers zelf ophangen. Het was leuk om te zien dat bijna alle teams dit ook hadden gedaan.” De puzzel zelf moest die avond live op Zoom worden geopend. Maar liefst 88 teams waren bij de start aanwezig, ruim 300 mensen hebben mee gepuzzeld.

Spannende finale

Om 20.00 uur mochten alle puzzels open, de lastige puzzel van Jan van Haasteren, ‘de drogisterij’ van 1000 stukjes, moest zo snel mogelijk worden gelegd. Rob vervolgt: ,,Tussentijds wisselden we constant van huiskamer, leuk om de vorderingen per gezin te zien. Het was soms wat lastig te zien, hoe ver sommige al waren.” Tegen 23.00 uur werd duidelijk dat bij vijf gezinnen het moment naderde dat de puzzel klaar was. ,,Via Whatsapp hadden we contact. Het spande er echt om”, volgens Rob. Uiteindelijk na drie uur en vier minuten was het de familie Swinkels die als eerste de puzzel af had. Een minuut later meldde de familie Van Seventer zich en als derde was het de familie Adrichem in drie uur en veertien minuten. Voor deze families was er een waardebonnenpakket te winnen van lokale ondernemers. Ook de teams met minder leden, ontvangen nog een prijs. Er werd tot diep in de nacht gepuzzeld; de laatste app dat de puzzel af was kwam rond 04.00 uur ’s ochtends bij Rob binnen.

Hij sluit af: ,,We zijn enorm blij en trots op wat we hebben neergezet. Het zijn geen makkelijke tijden, maar op deze manier blijven we in goed contact met onze klanten. We zijn overladen met appjes over hoe leuk het was, ook om zoveel mensen weer te zien. We organiseren zodra het weer kan een volgende editie.” (Tekst en foto: Erika Dekker-de Groot)