Puzzelchallenge Akersloot brengt ruim driehonderd mensen op de been

Akersloot – Op zaterdag 20 januari was de vierde editie van de Marskramer-Toys2Play Velzeboer Puzzelchallenge. Naast veel deelnemers uit Akersloot deden dit jaar ook puzzelaars uit de hele provincie mee. Maar liefst elf gemeenten waren vertegenwoordigd. Er werd zelfs gepuzzeld in Zweden!

Aan deze vierde editie deden 66 teams mee. Naast de puzzelaars zijn er in elke woning ook vaak ondersteuners, die voor een hapje en een drankje zorgen. Het feestje begint al bij het ophalen van de verzegelde puzzel. Om 20.00 uur werd het startsein via Zoom gegeven en kon het uitpakken beginnen. De puzzel van dit jaar was de ‘Jubileumpuzzel’. Jumbo bestond vorig jaar 170 jaar en dit was een speciale uitgave. Organisator Rob Dekker: ,,Zelfs naar puzzelen kijken blijkt verslavend!’’ De vorderingen werden door hem nauwlettend in de gaten gehouden.

Het eerste team had de puzzel in 1 uur en 11 minuten gelegd, dit was het team van Kirsten Oud uit Limmen. Het tweede team deed dit in 1 uur en 27 minuten (Lysanne Hollenberg – Akersloot) en team drie had er 1 uur en 31 minuten voor nodig (Marjoleijn Zoon – Broek op Langedijk). Om 02.28 uur werd de Zoomsessie afgesloten door Rob Dekker. ,,Er was toen nog één team bezig, maar dat zou nog wel even duren. We hebben weer genoten en de reacties blijven binnenkomen hoe de mensen weer hebben genoten.’’ Op naar de jubileumeditie in 2025! (Tekst en foto: Erika Dekker-de Groot)