Puikman Open Golftoernooi daverend succes

Castricum – Zaterdag werd op de velden van Vitesse ’22 voor de dertiende maal het Puikman Open Golftoernooi gespeeld. Onder de stralende zon hadden golfers en toeschouwers een geweldige dag.

Tijdens de jaarlijks door Vitesse ’22 georganiseerde veiling hebben de spelers van het vroegere roemruchte derde seniorenteam tien kavels ter beschikking gesteld aan de hoogste bieders. Allen verkregen zij het recht om met vier personen deel te nemen aan het prestigieuze evenement. Nadat de deelnemers rond 12.30 uur welkom waren geheten door het organisatiecomité konden ze zich op de driving, chipping en putting range opwarmen, daarbij voorzien van nuttige tips gegeven door de kersverse clubkampioen van Golfclub Heiloo, Cees Grijzenhout (foto boven). Daarna konden de spelers zich opmaken voor de ronde van tien holes die was uitgezet. Enkele mooie holes waren oude bekenden voor de deelnemers die al eerder aanwezig waren op het toernooi. Zo ontbrak de afslag van de Papenberg uiteraard niet en was achterin op het terrein de quiz die tot vele hoofdbrekens leidde.

De traditionele afslag vanaf de Papenberg, hier verricht door Erik Glim. (Foto: aangeleverd)

Winnaar

Tussen het spelen door werden de deelnemers vermaakt door een illusionist die met zijn trucs de monden deed openvallen en in een tentje in de speeltuin bevond zich de mystery guest die uiteindelijk door slechts drie flights werd ontmaskerd als Vitesse-icoon Hans Touber. Uiteraard ontbraken het natje en droogje niet. Op een door Wim Tromp beschikbaar gesteld voertuig werden gekoelde dranken en hapjes uitgeserveerd over het terrein. Nadat de laatste spelers in het clubhuis waren gearriveerd, konden de prijzen worden verdeeld. De strijd tussen de golfers was hevig, maar uiteindelijk was het Ruud van Duivenvoorde die de hoofdprijs in de wacht sleepte. Met uitmuntend spel bleef hij de concurrentie net voor, al had hij volgens sommigen ook wel wat creatief geteld. Tenslotte werd de dag passend afgesloten met een door Johanna’s Hof aangeboden buffet en een optreden van de onvolprezen zanger Richard Craane.