Puikman Open Golftoernooi daverend succes

Castricum – Zaterdag werd op de velden van Vitesse ’22 voor de veertiende maal het Puikman Open Golftoernooi gespeeld. Het weer liet het toernooi wederom niet in de steek; de golfers en toeschouwers hadden een geweldige dag.

Tijdens de jaarlijks door Vitesse georganiseerde veiling hebben de spelers van wat vroeger het roemruchte derde seniorenteam was twaalf kavels ter beschikking gesteld aan de hoogste bieders. Allen verkregen zij het recht om met vier personen deel te nemen aan het prestigieuze evenement. Nadat de deelnemers rond 12.00 uur welkom waren geheten door het organisatiecomité en werden getrakteerd op een kleine lunch, konden ze zich op de driving en putting range opwarmen, daarbij voorzien van nuttige tips gegeven door de kersverse clubkampioen van Golfclub Heiloo, Cees Grijzenhout. Daarna konden de spelers zich opmaken voor de ronde van veertien holes die was uitgezet.

Enkele mooie holes waren oude bekenden voor de deelnemers die al eerder aanwezig waren op het toernooi. Zo ontbrak de afslag van de Papenberg uiteraard niet en was er achterin op het terrein de quiz die tot vele hoofdbrekens leidde. Tussen het spelen door werden de deelnemers vermaakt door een illusionist die met zijn trucs de monden deed openvallen. Op het pannaveld werd onder leiding van Cees Grijzenhout aan het perfectioneren van de swing gewerkt en er was een uitdagende golfhindernisbaan uitgezet waar twee flights het tegen elkaar opnamen.

Nadat de laatste spelers in het clubhuis waren gearriveerd, konden de prijzen worden verdeeld. De strijd tussen de golfers was hevig, maar uiteindelijk waren het Ad van der Park en Mark Thomson die de hoofdprijs mochten delen. Met uitmuntend spel bleven ze de concurrentie net voor. Tenslotte werd de dag passend afgesloten met een buffet en een optreden van zanger Mike Dam. (Foto: Pixabay)