Publiek werd verwend bij wedstrijd ODIN ’59 tegen vv Limmen

Limmen – Zaterdag mocht Limmen de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen spelen. In Heemskerk tegen hoofdklasser ODIN ’59 werd met 2-5 gewonnen. Een mooi resultaat, waar de nieuwe en jonge coaches José Ojeda Lerma en Iwan Dekker verder mee kunnen werken aan dit team.

Door Kees de Jong

Bij Limmen zijn een paar wijzigingen. Vier basisspelers zijn vertrokken en waar andere clubs spelers aantrekken heeft vv Limmen een andere filosofie. Daar geven zij eigen jeugd een kans om in het eerste te voetballen. Jeugdige talenten als Tijn Welgrave, Jeroen de Groot, Nino Peemen en Bram Tijsen maakten hun opwachting en dat deden zij zeer verdienstelijk. Limmen gaat nog veel plezier beleven aan deze spelers.

Om 14.05 uur blies scheidsrechter Smit voor de start van de wedstrijd. Limmen nam direct het initiatief met verzorgd voetbalspel. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor Limmen. Jacco de Jong begon vanaf de linkerzijde een slalom naar de rechterzijde van het doel om daarna een steekbal te geven aan de opkomende Jeroen de Groot. Jeroen schoot hard voor het doel langs.

Helaas voor Limmen was de eerste echte uitbraak van ODIN ook direct een doelpunt. Waar Mike Schouten nog probeerde het schot, net buiten de 16 meter, van zijn directe tegenstander te blokkeren. Een op het oog makkelijke bal voor keeper Jesse Glorie werd verkeerd ingeschat en gleed door zijn handen in het doel; 1-0.

De spelers van Limmen waren niet onder de indruk van deze tegenslag, want uit een hoekschop van Mees Duinmeijer, bracht Jacco de Jong voorbij de tweede paal de bal terug richting penaltystip waar Joeri Admiraal de bal half raakte met een omhaal. Gelukkig stond Jeroen op de juiste plek om het laatste tikje te geven aan de bal; 1-1. Limmen ging door en via Jacco (1-2) en Kalu van der Steen (1-3) werd de stand voor rust verder uitgebouwd.

Tweede helft

Na rust zagen de supporters een prachtige aanval via Mees en Jacco. De laatste legde de bal keurig opzij naar de opkomende Björn Valkering, die met een hard schot van links de bal diagonaal tussen de palen schoot; 1-4. Ook de 1-5 kwam van de voet van Björn. Vlak voor tijd deed ODIN nog iets terug (2-5) en de 3-5 was een buitenspeldoelpunt. Dus de uitslag werd 2-5. Een prima resultaat wat zorgt voor een hoge verwachting aanstaande zondag als Limmen haar kermiswedstrijd mag spelen op sportpark Damphegeest. Limmen nodigt alle supporters van harte uit om te supporten tijdens de wedstrijd Limmen – Kleine Sluis, aanvang 14.00 uur. (Foto’s: aangeleverd)