PrutsHubmiddag in bibliotheek: Monsterworkshop (7+)

Castricum – Bibliotheek Kennemerwaard combineert creativiteit met techniek. Met behulp van textiel, naald, draad en ledlampjes kun je in de herfstvakantie op woensdag 25 oktober aan de slag. Je maakt je eigen monster of ontwerpt een ander figuur in de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Tijdens deze Monsterworkshop laat je je fantasie de vrije loop. Lichtgevende ogen zorgen voor een speciaal effect.

Tijdens de Monsterworkshop is het maken van een monster geen must. Iedere deelnemer kan zelf een dier, sprookjesfiguur of ander thema kiezen om creatief mee aan de slag te gaan. Met fantasie kun je alle kanten op! Door ledlampjes te gebruiken als ogen, leren de deelnemers spelenderwijs ook iets over techniek.

Deelnemen

Meedoen? Deze PrutsHub Monsterworkshop is van 14.00 tot 15.30 uur en bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Deelname kost 7,50 euro (5,00 euro voor bibliotheekleden). Aanmelden kan op www.bknw.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

PrutsHub

Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. In de schoolvakanties brengt Bibliotheek Kennemerwaard de PrutsHub ook naar een vestiging dichtbij jou in de buurt. (Foto: Bibliotheek Kennemerwaard)