Project Edu-PC doneert laptops via kindcentrum Helmgras

Castricum – Vorige week namen kinderen uit groep 4 van Helmgras een aantal laptops in ontvangst. Deze laptops zijn door Project Edu-PC via het kindcentrum gedoneerd aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Duizenden gezinnen in Nederland kunnen geen computer betalen. Hierdoor hebben hun kinderen grote kans op een onderwijsachterstand. Project Edu-PC knapt gedoneerde laptops op tot state-of-the-art devices en doneert ze via scholen aan kinderen die ze nodig hebben. Niels Vermij, directeur van Helmgras: ,,We staan er in deze tijd niet zo vaak bij stil, maar niet alle kinderen kunnen thuis gebruik maken van devices. Om kinderen voor te bereiden op de toekomst en ze de vaardigheden  voor de 21e eeuw bij te brengen, is het belangrijk dat alle kinderen ook thuis toegang hebben tot moderne media en informatie. Wij zijn heel blij met de donatie, want daarmee kunnen wij kinderen die dat nodig hebben, verder op weg helpen.’’

Oprichter Edwin Hortensius van Project Edu-PC: ,,Een computer kan kinderen vertrouwd maken met vaardigheden die ze in de toekomst steeds meer nodig zullen hebben. Het is dankbaar werk om tweedehands computers te verzamelen, duurzaam te recyclen en te hergebruiken tot handige Chromium OS-computers. Zo kunnen kinderen thuisonderwijs volgen via een schoon, gebruiksvriendelijk en veilig device.’’ Kijk op https://project-edu-pc.jimdosite.com voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)