Programma Bakkum Bruist verbindt jong en oud

Bakkum – Op zaterdag 10 september zal Bakkum bruisen voor de vijfde editie van Bakkum Bruist. Ruth Stocker van het Bakkum Bruist-team is begonnen met aftellen naar het buurtevenement: ,,Het centrale programma is bekend. We hebben voor jong en oud iets leuks te bieden. Dankzij de steun van onze sponsoren is het middag- en avondprogramma divers en zijn er weer mooie prijzen te winnen voor de meest bruisende straat en het mooist versierde huis.’’

Het evenement start om 13.00 uur met een historische dorpswandeling door Bakkum-Zuid over een afstand van tweeënhalve kilometer. Van 15.00 tot 17.00 uur kinderdisco en schminken bij restaurant De Oude Keuken. Aansluitend rijdt van 17.00 tot 19.00 uur een treintje (foto) door Bakkum met het centraal station op het Skulpersplein. Sambaband Bateria Unidos d’Alcmaria swingt van 17.00 tot 18.30 uur door de straten van Bakkum.

Vanaf 18.00 uur rijdt de jury door de straten om de meest bruisende straat en het mooist versierde huis te kiezen. The Think BIG-Band sluit Bakkum Bruist van 20.00 tot 21.00 uur af met rond 21.00 uur de prijsuitreiking op het Skulpersplein. Om optimaal van Bakkum Bruist te genieten adviseert het organisatiecomité buurtgenoten om met het unieke Bakkum Bruist-treintje, wandelend of op de fiets een rondje door Bakkum te maken om de versierde straten en huizen te bewonderen en een praatje te maken met dorpsgenoten. (Foto: Bakkum Bruist)