Professionele kitesurfers doen mee aan Hoek tot Helder

Tijdens de tweede editie van Hoek tot Helder dit jaar, zullen ook drie Nederlandse professionele kitesurfers deelnemen. Kevin Langeree, Gijs Wassenaar en Lasse Walker (foto) zijn de kitesurf pro’s die deze 130 km lange marathon langs de Noordzeestranden gaan afleggen. Met allemaal hetzelfde doel om geld in te zamelen voor de Hartstichting.

Hoek tot Helder is een kitesurfmarathon van Hoek van Holland tot Den Helder. Dit jaar zullen 115 kitesurfers de 130 km lange tocht langs Nederlands  stranden afleggen. Zodra de wind het toelaat, wordt deze kitesurfmarathon afgeroepen in één van de weekenden tussen 19 augustus en 22 oktober 2017. Twee dagen vooraf wordt de definitieve datum pas bekend gemaakt. Dit is in verband met de windvoorspellingen.

Deze onzekerheid zorgt vanaf 19 augustus voor een zelfde soort effect als bij de Elfstedentocht. In september 2016 namen zestig goedgetrainde kitesurfers deel aan deze allereerste editie van ‘Hoek tot Helder’. Zij haalde samen met zestienhonderd donateurs ruim 47.000 euro op voor de Hartstichting.