Proef de rijkdom van de zomer

Alkmaar – Op de langste dag, donderdag 21 juni, open diverse tuinen en kwekerijen van de Groene Route hun poort in de avonduren. In het late licht hebben de tuinen een magische sfeer. De natuur komt tot rust en er heerst stilte. Alleen de vogels zingen en de kikkers kwaken.
‘De Groene Route’ timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekends en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.

In juni is er behalve een avondopenstelling ook een open weekend, op 23 en 24 juni. De tuinen staan eind juni in volle bloei en verspreiden heerlijke geuren en kleuren. Veel totaal verschillende tuinen openen hun deuren en zorgen voor inspiratie. De kwekerijen bieden eigen specialiteiten en hebberig makende assortimenten.

Hortus Alkmaar is op 21 juni geopend van 20.00 tot 23.00 uur. Om 20.00 uur verzorgt collectiebeheerder Rutger Polder een rondleiding. Op 23 en 24 juni is de hortus open van 12.00 tot 17.00 uur. Op 23 juni is er om 14.30 uur een optreden van het koor Improzo onder leiding van Inez Vermoten. Kijk voor meer informatie, deelnemers en entreeprijzen op www.degroeneroute.nl