Proef het verleden én de toekomst in Huis van Hilde

Castricum – Hildes Heerlykhyd, het museumcafé van archeologiemuseum Huis van Hilde, heropent haar deuren in de voorjaarsvakantie met een nieuwe menukaart. Duurzaamheid, eerlijke producten, lokale leveranciers en social return staan centraal in dit nieuwe concept. Maak in de voorjaarsvakantie kennis met ‘het menu van de toekomst’ maar kom ook proeven van het ‘menu van vroeger’!

In Hildes Heerlykhyd kun je genieten van de lekkerste broodjes en taartjes maar wat aten ze vroeger eigenlijk toen de mensfiguren uit het museum leefden? Hoe bereidden zij hun eten? Hoe smaakte het? Op zondag 18 en woensdag 21 februari komt Springlevend Verleden naar Huis van Hilde met een proeverij uit het verleden. Ontdek de smaken van toen!

(Kinder)rondleidingen

De rondleidingen staan in de voorjaarsvakantie ook in het teken van eten. Wat at Cees de Steentijdman? Waar bereidden Willem en Hillegonda van Brederode hun eten in? Wat leert de archeologie ons over de eetcultuur van vroeger? Ontdek het in een van de (kinder)rondleidingen tijdens de voorjaarsvakantie.

Zintuigenrondleiding

Ook is er een speciale zintuigenrondleiding in de voorjaarsvakantie waarin de nadruk ligt op andere zintuigen dan de ogen. Het verleden wordt tastbaar gemaakt door vondsten te onderzoeken in het ArcheoLab, te voelen aan stoffen en materialen én natuurlijk door te proeven in het museumcafé. Dat maakt deze rondleiding o.a. heel geschikt voor slechtzienden.

Zelf aan de slag als archeoloog

In Huis van Hilde kruip je zelf in de huid van een archeoloog in de ArcheoHotspot. Pak je vergrootglas, pincet en materialenkaart en help mee vondsten uit een beerput te sorteren. Alles gelukt? Dan ga je vast naar huis met een diploma! De ArcheoHotspot is in de voorjaarsvakantie in het weekend geopend van 13:00 – 16:00 uur.

Nieuwe tentoonstelling

Heb je de nieuwe tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ al bezocht? Hierin ontdek je hoe onze omgeving er in de periode 900-1300 uitzag. Via 2D-reconstructies en diverse bijzondere vondsten uit Noord-Holland maak je kennis met de wereld van de ‘makers van Holland’. Zo kun je je verkleden als mensen uit die tijd of dierenbotten puzzelen.

Meer informatie en aanmelden

Alleen voor de kinderrondleidingen en zintuigenrondleiding is het noodzakelijk om aan te melden. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie over het programma in de voorjaarsvakantie.

Op de foto:
Huis van Hilde en Springlevend Verleden laten zien hoe men duizend jaar geleden de maaltijden bereidde. (Foto: aangeleverd)