Prima start Vitesse in 1e klasse uit bij LSVV: 1-1

Castricum – Het is alweer 27 jaar geleden dat Vitesse voor het laatst actief is geweest in de 1e klasse. Maar bij de hernieuwde kennismaking op dat hogere niveau tegen LSVV heeft het team wel een visitekaartje afgegeven. In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op, maar de tweede helft was duidelijk voor Vitesse. Op basis daarvan had Vitesse eigenlijk meer verdiend dan dat ene puntje, maar omdat de gelijkmaker pas vlak voor tijd viel, kon iedereen toch wel vrede hebben met de puntendeling.

Door Vitesse ’22

Al in de 6e minuut kwam LSVV op voorsprong uit een spelhervatting. Uit die vrije trap kwam de bal wat gelukkig voor de voeten van Brian-Paul Tesselaar en hij kon de bal vervolgens simpel binnen tikken. Zoals gezegd volgde daarna een gelijk opgaand duel zonder spectaculaire hoogtepunten en echte kansen. Na rust viel er méér te beleven. De eerste kans was weer voor de thuisploeg, maar de bal ging voor het doel langs.

Nog geen minuut later had Rik Beentjes de gelijkmaker al op zijn schoen, maar hij vond keeper Lars van Zijl op zijn weg. Vanaf dat moment nam Vitesse het initiatief in handen. In de 57e minuut had LSVV opnieuw het geluk aan hun zijde. Na een verre ingooi wist een Vitessespeler in een mêlee van keeper én verdedigers de bal toch door te koppen, maar via de bovenkant van de lat kwam de bal weer het veld in.

Gelijkmaker

Daarna volgden nog kansrijke doelpogingen van de nieuwe spits Max Lodewijks, die net naast schoot, en Rik Beentjes, die opnieuw door Lars van Zijl van scoren werd afgehouden. In de 84e minuut was de net als extra spits ingevallen Bas Kiebert dicht bij de gelijkmaker, maar zijn acrobatische omhaal ging buiten bereik van alles en iedereen net over. De meer dan verdiende gelijkmaker viel alsnog in de 89e minuut. Een toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Max Lodewijks vanaf links op schitterende wijze en met een akelige precisie onhoudbaar bij de eerste paal in de kruising gekruld. Niet veel later werd het duel afgefloten en dus kreeg Vitesse loon naar werken na een prima gespeelde tweede helft.