Prijzenregen voor DOS Castricum tijdens derde serie Rayonwedstrijden

Beverwijk – Zondag vond de derde serie voorwedstrijden turnen van rayon Kennemerland plaats. De dag begon voor DOS Castricum met Warea Antipin en Evie Teeuwen. Beiden turnden een sterke wedstrijd, waarbij bij allebei de salto uit de brug is gelukt. Evie turnde zelfs zo sterk dat zij de gouden medaille in ontvangst mocht nemen.

In de tweede wedstrijd startten Fleur Kolk, Merel Feller en Fenna Groen (pupil niveau 6). De wedstrijd begon op balk, waar Merel flinke pech had en hard van de balk viel. Deze bikkel wilde daarna nog wel haar oefening afmaken en had alsnog een mooi cijfer. Fleur had een hele mooie sprong en bij Fenna lukte tegenspreiden op brug, dat zij zo hard had geoefend! Uiteindelijk werd Fleur zelfs derde en hing het brons om haar nek. In wedstrijd drie was het de beurt aan Bente Brakenhoff, Eefje Franken, Maud Marquilhas, Roos Rote en Fleur Denneman. Deze pupillen startten in niveau 6 op brug.

Tessa Schermer (junior F) startte in dezelfde wedstrijd aan de overkant van de zaal op sprong. Voor Eefje, Maud en Bente was het de eerste wedstrijd waar salto uit de brug was gelukt. Roos verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd qua netheid en Fleur was de enige van haar groepje die niet van de balk was gevallen. Helaas vielen deze meiden net buiten het podium. Tessa turnde zoals altijd superstabiel en ging als een speer. Dar zorgde ervoor dat zij een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Daarnaast werden zondag de teamkampioenen bekend gemaakt. Voor DOS viel het team van Roos, Maud en Eefje in de prijzen, net als het team van Tessa. Beide teams ontvingen brons voor hun derde plaats.

Op de foto:
Evie Teeuwen op de eerste plaats. (Foto: Liesbeth Oonk)