Prijstrekking en uitreiking Handje Contantje

Castricum – Inderdaad, de prijzen zijn getrokken en uitgereikt aan de winnaars van de actie ‘Handje Contantje’ van het Ondernemersfonds in het centrum van Castricum. Vanwege coronaregels is het een heel afwijkende jaarlijkse actie geworden. Door het sparen van kassabonnen rondom de feestdagen Sinterklaas en Kerst en vervolgens inleveren was het mogelijk geld en cadeaus te winnen. Mede vanwege de lockdown waren helaas vele winkels gesloten of was het in ieder geval moeilijker kassabonnen te sparen. Vandaar dat de inlevertermijn ruim werd verlengd tot in februari.

Door Aart Tóth

Het gezegde ‘wat in het vat zit verzuurd niet’ is grotendeels van toepassing op de afgelopen actie ‘Handje Contantje’, want mede door de langere looptijd werd de spanning opgedreven. Het aantal ingeleverde enveloppen met kassabonnen overschreed de verwachtingen, wat mede zijn oorzaak had in de verlenging van de actie. Een hele achterbak van een ruime auto was net groot genoeg om alle enveloppen te bergen, van waaruit de trekking – onder toezicht – werd verricht door Ida en Johan Bakker. Uit die trekking kwamen tien gelukkigen, die na controle van de noodzakelijke kassabonnen in de prijzen zouden vallen.

De volgorde van trekking bepaalde tevens de eerste tot en met de tiende prijs. Zo was de eerste prijs voor Paul Versteeg, die zowat een gat in de lucht sprong met € 250,- Handje Contantje. De tweede prijs voor hetzelfde bedrag was voor Ron Jacobs, die al meteen een idee had over het besteden van het geld. De derde en vierde prijs, elk een bedrag van 125 euro, was voor de heer en mevrouw Minkes en voor de familie Veenboer. Deze prijzen werden nog aangevuld met een geweldig boeket bloemen van bloemenshop 22 aan het Bakkerspleintje. De overige zes prijzen, een geweldige cadeautas gevuld met cadeaus en cadeaubonnen, waren voor Els Brakenhoff, Elma Nijhuis, R. Borst, Henny Cardol, E. Maassen en Jacqueline Smidt.

Sponsors

De actie ‘Handje Contantje’ is opgezet vanuit ondernemers in het dorpshart van Castricum. Naast contante geldprijzen hebben de volgende ondernemers prijzen beschikbaar gesteld voor het vullen van de cadeautasjes: zonnebril naar keuze bij Bossinade Optiek, diverse boeken van Boekhandel Laan, cadeaubonnen van Uw Groene Slager, Esclusivo mannenmode, Drogisterij Visser, Bij Bakker, Bloemen 22, Marx O’Larry’s en lekkernijen van patisserie De Roset.

Op de foto:
De trekking door Johan Bakker en de prijswinnaars van de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt door Ingrid Zonneveld van het Ondernemersfonds. (Foto: Aart Tóth)