Castricum – Een roofvogel in de lucht trekt al snel de aandacht van natuurliefhebbers. Er gaat een bijzondere fascinatie van uit. Maar zelfs veel vogellaars vinden het moeilijk om roofvogels op soort te herkennen. Dat staat meestal ook een verdere verdieping in de leefwijze van deze intrigerende vogels in de weg. Op welke prooien specialiseren ze zich? Hoe brengen ze het jaarrond door? Hoe verloopt hun broedcyclus? Welke problemen komen ze in hun leven tegen? Hoe vergaat het de roofvogels eigenlijk in onze eigen omgeving?
In een presentatie laat Peter Mol, zelf betrokken bij roofvogelonderzoek in het Noord-Hollands Duinreservaat, het publiek kennismaken met de roofvogels in onze omgeving. Hij zal laten zien dat achter iedere roofvogelsoort de nodige verrassingen schuilgaan. Want roofvogels beschikken over bijzondere vaardigheden en die blijken ze zeker nodig te hebben om zich te kunnen handhaven in de zich snel veranderende omstandigheden van onze tijd.
De presentatie vindt plaats op 14 oktober om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) in dorpscentrum De Kern aan de Overtoom 15. De entreeprijs bedraagt 3 euro (gratis voor leden Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland). Koffie, thee en frisdrank zijn voor eigen rekening.
Op de foto:
De wespendief lijkt op een buizerd, maar heeft een langere staart met scherpere hoeken. (Foto: Hans Stapersma)