Predicaat ‘Hofleverancier’ voor Papieragentschap Niermans & Co

Castricum – Het bedrijf Niermans & Co heeft vorige week het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen uit handen van burgemeester Toon Mans. Dit predicaat wordt niet vaak uitgereikt. Een bedrijf moet minstens honderd jaar bestaan om ervoor in aanmerking te komen. Verder moet het bedrijf van onbesproken naam en faam zijn en een gezonde financiële huishouding voeren.

Het bedrijf is kleinschalig, maar heeft een netwerk van klanten en leveranciers in binnen- en buitenland. Het bedrijf begon in 1922 een papierfabriek aan de Sarphatistraat in Amsterdam. In dat jaar begon een lange staat van dienst als materiaalspecialist voor verpakkingspapier. Succesvolle vernieuwingen werden gecombineerd met expertise en jarenlange ervaring. Het bedrijf slaagde erin een grote diversiteit aan fabrieken te vertegenwoordigen en zo een breed scala aan toepassingsgebieden te bedienen. Burgmeester Mans: ,,Dit is een bijzondere mijlpaal. Een klein bedrijf dat roerige tijden overleefde, waarin bijna alles in plastic werd verpakt. Uw papieren oplossingen komen de laatste jaren als geroepen. Bloemen in een kartonnen bak, brood in een papieren zak en allerhande papieren oplossingen – ze passen precies in deze tijd.’’

Op de foto:
De uitreiking van het predicaat ‘Hofleverancier’ door burgemeester Toon Mans vond vorige week donderdag plaats. (Foto: Cees Dekker / Omroep Castricum)