Prachtig kerstconcert

Het Kerstkoor Kooriander trad zaterdag op in de dorpskerk in Uitgeest samen met Projectkoor Byzantijnse Kerstkoor. Het werd een afwisselend concert met Byzantijnse- en Oekraïense kerstliederen en Engelse Carols.

Het Uitgeester a-capellakoor  Kooriander zingt Engelstalige Christmas Carols en treedt op in Victoriaanse stijl – Charles Dickens. Kooriander bestaat uit 3 zangers en 5 zangeressen en is 10 jaar geleden opgericht. Inmiddels heeft het koor een repertoire van bijna 60 kerstnummers opgebouwd en begint steeds meer naamsbekendheid te krijgen in de regio.

Het Projectkoor Byzantijnse koor zong werken uit de Orthodoxe Kerst liturgie aangevuld met enkele Oekraïense Kerstliederen. De schatkamer van de Orthodoxe kerkmuziek is enorm groot. Het koor heeft hieruit een selectie gemaakt, er werd onder andere een Otsje Nasj ten gehoren gebracht en het bekende Izje Cheroewimi van Bortniansky. Het Byzantijnse Projectkoor staat net als Kooriander onder leiding stond van Chris Jobse.
De belangstelling was erg groot, het concert was uitverkocht (120 mensen). Het gebodene was dan ook  van een hoog gehalte en dit werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen, die na afloop een staande ovatie gaven. (tekst en foto: Ger Bus)