PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Castricum aan

PostNL past vanaf eind februari in gemeente Castricum het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.
 
Vanaf 23 februari 2019 worden de eerste veranderingen doorgevoerd in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord door. In de gemeente Castricum blijven 25 brievenbussen en verdwijnen er 18 brievenbussen. In Akersloot aan de Dorpsstraat, Schouw, Delving. In Castricum aan de Ruiterweg, Willem de Zwijgerlaan, Prinses Margrietstraat, Van der Mijleweg, Tulpenveld, Duinweg, Beverwijkerstraatweg, Zeeweg, Jacob Rensdorpstraat, Iepenlaan, Admiraal de Ruijterlaan, Rooseveldtlaan en De Bloemen. In Limmen aan de Hogeweg en Nachtorchis. De aanpassingen zijn 23 maart 2019 gerealiseerd.
 
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus. (Foto: aangeleverd)