Postma Stichting zoekt vrijwilligers

Bijna iedereen kent hem, de container achter sporthal De Meet aan de Geesterweg. Hier wordt iedere zaterdag oud papier en karton ingezameld. De opbrengst van de inzameling komt ten goede aan de Postma Stichting. Deze is ruim vijftig jaar geleden opgericht door, u raadt het al, wijlen de heer Postma en heeft als doel het onderhoud van de kerkgebouwen van Uitgeest en Akersloot te financieren. Diverse grote werkzaamheden, zoals voeg- en schilderwerk zijn reeds volledig betaald door de “oude kranten”. De werkzaamheden voor de stichting worden volledig door vrijwilligers uitgevoerd. Eénmaal per drie maanden op zaterdagochtend een paar uurtjes, vele handen maken licht werk. Het gaat om het aannemen van papier dat gebracht wordt en het opstapelen in de container.

Men zoekt nog enkele vrijwilligers, door leeftijd  en verhuizing is de ploeg enigszins geslonken.

Het is altijd een sociale bezigheid en het dient tegelijk een goed doel. Voor de kerkgebouwen en voor het milieu. Men hoeft beslist geen lid van een kerk te zijn om mee te doen, sommigen zijn dat wel, anderen niet. In januari wordt altijd een gezellige middag aangeboden en wordt onder het genot van een hapje en een drankje de opbrengst van het afgelopen jaar bekendgemaakt.

Mocht uw interesse gewekt zijn om niet alleen uw papier te brengen, maar ook af en toe de handen uit de mouwen te steken dan bent u van harte welkom om de vrijwilligersploeg te versterken. Dat geldt voor mannen en zeker ook voor vrouwen. Belangstellenden kunnen reageren bij Ab Wiersma, 0251-313037 of e-mail  ab.wiersma@wxs.nl.