Pompoenenconcert in Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – In de Tuin van Kapitein Rommel vindt het Pompoenenconcert dit jaar op zondag 10 september plaats in het kader van het Muziektuinen Festival. Het programma gaat om 14.30 uur van start met een optreden van Duynvolck. Folkgroep Duynvolck staat voor folkplezier. Met Ierse fluiten, viool, gitaren en zang vertolkt deze groep een variëteit aan Ierse dansen en Ierse songs. De optredens duren steeds veertig minuten.

’s Avonds is de tuin sprookjesachtig verlicht met sfeervolle kaarsverlichting en uitgesneden pompoenen. Onder het genot van een drankje kunt u genieten van prachtige akoestische muziek. Vanaf 20.15 uur speelt het duo Folkust (foto). Dit duo bestaat uit Herman Evers (banjo, gitaar, dobro) en Els Gielis (zang). Zij hebben afgelopen jaren een flink repertoire opgebouwd met Americana en bekende Ierse nummers, alles op geheel eigen wijze vertolkt.

Er is een flink aantal zitplaatsen, maar neem gerust een stoeltje of kleedje mee en zoek in plekje in de tuin. Om 19.30 uur gaat de tuin open, de toegang is vrij. In de expositieruimte is de nieuwe expositie van Monique Zuyderduin te bewonderen. (Foto: aangeleverd)