Politienieuws

Vorige week dinsdag omstreeks 8.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto op de rotonde Dr. De Jonghweg/C.F. Smeetslaan in Castricum. De bestuurder van de personenauto verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser kwam ten val en had last van pijn in een knie. De ambulance kwam ter plaatse, maar het letsel viel mee. Biede partijen konden hun weg vervolgen. De schade wordt onderling geregeld.

Vrijdag is omstreeks 15.00 uur een jongen aangereden door  een zwarte personenauto. De jongen kwam te val, maar heeft geen letsel. De fiets is stuk. Het ongeval heeft plaatsgevonden op de Lage Weide in Limmen. Aan getuigen wordt verzocht informatie door te geven via tel.: 0900-8844.

Donderdag is tussen 16.00 en 19.30 uur ingebroken in een woning gelegen aan de Nansenlaan in Castricum. De achterdeur is opengebroken en de gehele woning is doorzocht. Vrijdag tussen 19.00 en 22.30 uur vond een inbraak plaats bij een woning op de Van Speijkkade. Aan de achterkant van de woning is de dader op de uitbouw geklommen en heeft een, op de kierstand staand, raam opengebroken. Er werd een televisie weggenomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er op een tweetal plaatsen in Castricum ingebroken in bedrijfsbusjes. Er werd een grote hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Donderdag omstreeks 17.15 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Wielewaal in Castricum. De bewoonster deed open en zag twee vrouwen voor de deur staan. Waarschijnlijk hebben de twee vrouwen zich via een babbeltruc toegang verschaft tot de woning. Nadat de vrouwen weg waren bleek de huissleutel weg te zijn en waren er diverse kamers in de woning doorzocht en zijn er goederen weggenomen.

Bij de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) aan de Gerbrandsven in Castricum is vrijdag tussen 22.00 en 23.00 uur een witte Iphone verduisterd. Een meisje had haar telefoon even aan een jongen gegeven om iets van de grond te rapen. Toen zij dit gedaan had, vroeg zij haar iPhone terug van de jongen. De jongen verklaarde de telefoon niet te hebben gehad van haar. Aangifte is opgenomen en er zal onderzoek verricht worden. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.